Іран приєднується до Шанхайської організації співробітництва

Іран приєднується до Шанхайської організації співробітництва

Укрінформ
Депутати парламенту Ірану на сьогоднішньому засіданні підтримали законопроєкт про вступ Ісламської Республіки до Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Про це повідомляє Iranpress, передає Укрінформ.

Переконуючи депутатів у необхідності підтримки документа, речник Комісії з національної безпеки іранського парламенту Аболфазл Амуей сказав: «Шанхайська організація співробітництва, до якої входять п’ять країн: Китай, росія, Таджикистан, Киргизстан та Казахстан, була сформована з метою боротьби з тероризмом, Іран був спостерігачем у цій організації 15 років, подав заявку на постійне членство й на 22-й зустрічі в Ташкенті ці документи були підписані секретаріатом організації».

Депутати іранського парламенту в ході обговорення також наголошували на обов’язковості визнання й дотримання Іраном установчих документів ШОС, у першу чергу в частині співпраці країн-учасниць у протидії тероризму та сепаратизму.

Читайте також: Президентка Угорщини прокоментувала зустріч Сіярто з представниками Ірану

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили України практично щодня відбивають масовані атаки росії з використанням іранських дронів, які застосовуються країною-агресором з терористичними цілями проти цивільного населення та проти об’єктів критичної цивільної інфраструктури. 5 листопада міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-