Президентка Угорщини прокоментувала зустріч Сіярто з представниками Ірану

Президентка Угорщини прокоментувала зустріч Сіярто з представниками Ірану

Укрінформ
Президент Угорщини Каталін Новак заявила, що недавня зустріч міністра закордонних справ Петера Сіярто з представниками Ірану є продовженням "прагматичних відносин", Будапешт на ній не висував жодних нових ініціатив.

Про це Новак сказала на спільній з Президентом Володимиром Зеленським та лідерами іноземних держав зустрічі з представниками ЗМІ за результатами установчого Міжнародного саміту ініціативи Grain from Ukraine, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ця зустріч міністра закордонних справ Угорщини з представниками Ірану мала на меті обговорення певного економічного співробітництва між урядами двох країн. Це просто продовження тих чи інших прагматичних відносин. Тут не було нічого нового, ніяких нових ініціатив щодо Ірану не було, принаймні з боку Угорщини", - сказала Президент.

Читайте також: Угорщина долучається до ініціативи «Зерно з України»

Як повідомлялося, глава МЗС Угорщини Петер Сіярто 17 листопада повідомив, що Будапешт планує "нормалізувати ситуацію" на Близькому Сході і планує економічне співробітництво з підсанкційним Іраном. Він також поінформував про візит міністра економіки Ірану в Будапешт для засідання спільного економічного комітету і заявив, що Іран потрібно повернути у систему міжнародного співробітництва.

Президент Угорщини Каталін Новак 26 листопада прибула з візитом до Києва. Вона є найбільш високопоставленою представницею сусідньої держави, яка відвідала Україну від початку російського вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-