російські обстріли інфраструктури в Україні є ескалацією війни - Штати в ООН

російські обстріли інфраструктури в Україні є ескалацією війни - Штати в ООН

Укрінформ
Цілеспрямовані ракетні удари росії по об’єктах критичної інфраструктури України є ганебною ескалацією цієї жорстокої війни.

З такою заявою виступила на засіданні Ради Безпеки ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Будемо відвертими, це – атаки, спрямовані проти критично важливої інфраструктури, і вони є ганебною ескалацією у жорстокій та невиправданій війні росії», - заявила глава американської місії.

Вона підкреслила, що путін «намагається перетворити зимові холоди на зброю», аби принести великі страждання для українського народу, і це дуже чітко зрозуміло. Томас Грінфілд назвала «нелюдською» таку стратегію росіян, наголосивши, що москва вдалася до неї на тлі серії поразок на полі бою.

Читайте також: Зеленський на засіданні Радбезу ООН: Чекаємо реакції на терор росії

Представниця США наголосила, що атаки рф на мирну інфраструктуру є настільки масштабними, що призвели до відключення електропостачання поза межами України. Крім того, вони створили серйозні ризики на ядерних об’єктах в Україні.

У цьому зв’язку представниця США закликала ООН «рішуче та беззастережно» засудити дії рф і наголосила на необхідності домогтися створення механізму відповідальності.

Читайте також: Залужний - про сьогоднішній обстріл: Мир у Європі залежить від стійкості та захищеності України

«Ми маємо зробити все можливе, щоб підтримати народ України», - заявила постійна представниця США при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада Безпеки ООН зібралася на термінове засідання для обговорення ракетних обстрілів росією критичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-