Залужний - про сьогоднішній обстріл: Мир у Європі залежить від стійкості та захищеності України

Залужний - про сьогоднішній обстріл: Мир у Європі залежить від стійкості та захищеності України

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний прокоментував сьогоднішній ракетний обстріл росією України, подякувавши військовослужбовцям, які захищають Батьківщину та зазначив, що мир у Європі напряму залежить від стійкості та захищеності України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Головнокомандувача ЗСУ в Фейсбуці.

“Дякую військовослужбовцям, чий професіоналізм рятує життя. Ви є взірцем для всього світу. Те, що ви робите в умовах постійної нестачі озброєння, техніки, боєприпасів, - на межі можливого. Дякую країнам-партнерам за надані системи ППО та ПРО, що прикривають небо над нами. Мир у Європі напряму залежить від стійкості та захищеності України”, - написав Залужний.

За його словами, ворог, будучи неспроможним здолати Збройні Сили України, веде війну з мирними громадянами, теплоелектростанціями, лікувальними закладами і навіть немовлятами.

Читайте також: У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

“Під час сьогоднішньої атаки ворог здійснив 67 пусків крилатих ракет повітряного («Х-101/Х-555») і морського базування («Калібр»). Силами і засобами Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони знищено 51 крилату ракету, а також 5 дронів-камікадзе типу «Ланцет». Тільки по Києву було випущено 30 ракет, 20 знищено”, - додав Головнокомандувач.

Читайте також: росія атакувала об’єкти енергетики: у різних регіонах України пролунали вибухи

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-