Гутцайт: У спорті взагалі не має бути росіян і білорусів

Гутцайт: У спорті взагалі не має бути росіян і білорусів

Укрінформ
Україна не приєдналася до спільної заяви міністрів спорту країн-партнерів щодо відсторонення росії та Білорусі від міжнародних змагань

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт пояснив позицію держави стосовно заяви про відсторонення російських і білоруських спортсменів від міжнародних змагань на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Позиція України є, була і залишається незмінною: у спорті не має бути росіян і білорусів взагалі. Спільна заява міністрів спорту допускає участь спортсменів з рф та рб у нейтральному статусі. Україна зі свого боку виступає категорично проти дозволу цим спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, включаючи нейтральний. Це наша ключова вимога, якою ми не готові і не будемо поступатися», – написав Міністр.

Також він додав, що більшість положень заяви вже реалізована. Але головна мета Міністерства – повний санкційний бан росіян та білорусів.

«Приєднатися до спільної заяви в нинішній редакції означатиме для нас поступитися принципами та пом’якшити свої вимоги щодо відповідальності країни-терориста та її сателіта. Україна цього не робитиме», заявив Гутцайт

Читайте також: Гутцайт: Під час війни спортивні перемоги для українців ще важливіші

Як повідомляв Укрінформ, 35 країн підписали заяву з вимогою відсторонити росію і Білорусь від міжнародних змагань та  позбавити їх права на організацію великих міжнародних турнірів. Підпис України в цій заяві відсутній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-