Гутцайт: Під час війни спортивні перемоги для українців ще важливіші

Гутцайт: Під час війни спортивні перемоги для українців ще важливіші

Укрінформ
Загарбницькою війною проти України рф перекреслила принцип «спорт поза політикою», але український спорт їй не знищити. 

Україна відновлює національні першості. Про це заявив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

«В Олімпійській хартії прописано, що спорт поза політикою. Але не зараз, коли російська федерація війною пішла на Україну. Вони катують людей, вбивають жінок, дітей, руйнують нашу інфраструктуру, намагаються знищити все, що бачать. При цьому немає жодного російського спортсмена, хто сказав би, що він проти війни. Тому зараз спорт в політиці», - сказав міністр.

Він наголосив, що в умовах війни кожна спортивна перемога стає для українців ще важливішою та ціннішою. Гутцайт подякував усім спортсменам України, зокрема  футболістам і тренерському штабу київського «Динамо», які, попри тиск уболівальників турецького «Фенербахче», відпрацювали на всі 100% і принесли Україні важливу перемогу у цьому протистоянні.

Для подальшого розвитку спорту та збільшення спортивних досягнень нині відновлюють чемпіонати України. 23 серпня стартує футбольна Прем’єр-ліга, повертаються змагання з легкої атлетики, кульової стрільби, інших видів спорту. Міністр зауважив, що змагання проводитимуться за погодженням військових адміністрації, без глядачів та з обов’язковим дотриманням усіх правил безпеки.

Читайте також: Гутцайт: Нинішнього року українські спортсмени вже виграли 1187 медалей

«Безпека - головне. Поруч має бути укриття, щоб у разі повітряної тривоги протягом п'яти хвилин спортсмени і команди могли перейти у безпечне місце. На місці обов’язково мають бути медики і ДСНС», - зазначив Вадим Гутцайт.

Фото: ukrinform.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-