Бубка: Кожен з нас докладає максимум зусиль для перемоги України

Бубка: Кожен з нас докладає максимум зусиль для перемоги України

Укрінформ
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка віступив під час наради з представниками обласних відділень НОК.

Він, зокрема, зазначив, що під час війни НОК не може стояти осторонь, і перемога України залежить від кожного з нас, передає Укрінформ.

«Кожен з нас докладає максимум зусиль для перемоги України. Гуманітарний штаб, який ми створили на початку березня активно працює, і сьогодні чуємо про його роботу. Ми не можемо бути осторонь, наша робота має бути дуже плідною, а найголовніше - люди повинні відчувати її. Керівники наших відділень надали прихисток громадянам в тих регіонах, де це було потрібно. Я вдячний кожному за підтримку у прийнятті оперативних рішень, які ми разом з вами ухвалювали у перші дні війни, в незалежності від нашого місця знаходження. 28 лютого ми прийняли рішення надати допомогу ЗСУ від «олімпійської родини» на суму 1 млн грн. Протягом цього часу ми фінансово допомогли регіональним відділенням, загальна сума - близько 5 млн грн. Здійснили платежі по адміністративному гранту на 1,5 млн грн, а річний бюджет - 1,9 млн грн. Ми розуміємо наскільки це важливо сьогодні», - сказав очільник НОК.

«Президент МОК Томас Бах створив Фонд солідарності для допомоги олімпійській спільноті та спортивному руху України, - додав також Бубка. - Жодна країна під час війни не мала такого фонду підтримки. Це унікальний випадок. Бах викликав мене до Лозанни, щоб координувати цю роботу. Для нас важливо зберегти український спорт та олімпійський рух, об’єднавшись у цій боротьбі. Разом ми зможемо перемогти. Нині фонд витратив 1,3 млн доларів».

Читайте також: Бубка виступив на Спортивному форумі ЄС у Ліллі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 115-й день.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-