Бубка: Завдяки Фонду солідарності ми передали на проекти близько 1,3 млн доларів

Бубка: Завдяки Фонду солідарності ми передали на проекти близько 1,3 млн доларів

Укрінформ
Президент НОК України, член МОК Сергій Бубка виступив з промовою в перший день 51-ї Генеральної асамблеї Європекйсьих олімпійських комітетів (ЄОК), що триває у столиці Північної Македонії Скоп’є. 

Очільник вітчизняного олімпійського спорту, зокрема, зазначив, що завдяки Фонду солідарності для підтримки олімпійської спільноти та спортивного руху України було реалізовано понад 70 індивідуальних проєктів, на що пішло близько 1,3 мільйона доларів, передає Укрінформ. 

«Ми хочемо, щоб українські спортсмени продовжували брати участь в міжнародних змаганнях і продовжували представляти Україну. Разом з політичним керівництвом нашої держави ми твердо переконані в тому, що Україна повинна й надалі бути представлена в міжнародних змаганнях. Наш прапор має підійматися, а гімн має й надалі лунати по всьому світу. 

Після початку війни 24 лютого Міжнародний олімпійський комітет негайно засудив порушення олімпійського перемир’я і дії російської армії за підтримки білорусі.   Створено Фонд солідарності для підтримки олімпійської спільноти та спортивного руху України, роботу якого я координую.  Завдяки Фонду ми реалізували понад 70 індивідуальних проэктів з підтримки та передали на це близько 1,3 мільйона доларів. Нині близько 3000 українських спортсменів та тренерів перебувають за кордоном. В  Україні, Італії та Швейцарії я зустрічався  з нашими спортсменами та тренерами, щоб дізнатися, що ще ми можемо зробити для них. Дякую усім європейським національним олімпійським комітетам за потужну підтримку, яку вони надають ось уже впродовж трьох з половиною місяців українським спортсменам та олімпійській спільноті України», - сказав Сергій Бубка.

Читайте також: Бубка зустрівся з українськими спортсменами, які тренуються в Румунії

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 108-й день.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-