Через платформу United24 за три тижні зібрали понад $43,6 мільйона на підтримку України

Через платформу United24 за три тижні зібрали понад $43,6 мільйона на підтримку України

Укрінформ
Упродовж трьох тижнів роботи фандрейзингової платформи United24 з акумулювання коштів на підтримку України зібрано понад 43,6 млн доларів США.

Про це Укрінформу повідомила команда проєкту.

«Загалом за три тижні роботи UNITED24 зібрано $43 697 282», - ідеться в наданому агентству пресрелізі.

Водночас зазначається, що на рахунок Міністерства охорони здоров‘я, зокрема, надійшло 30 млн 215 тис. 400 грн ($1 032 972), з яких 26,5 млн грн було спрямовано на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень.

За інформацією команди United24, нове обладнання отримають центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській і Полтавській областях України.

«Зараз ми допомагаємо в роботі службам екстреної медичної допомоги чотирьох сусідніх областей: Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької. Без вагань готові рятувати всіх, хто потребує допомоги. Ніколи не забуду, як 8 квітня 2022 року ми миттєво виїхали на допомогу до міста Краматорська, щоб евакуювати до Дніпра постраждалих внаслідок вибуху на залізничному вокзалі. Поранені діти, жінки, люди похилого віку — це було одне з найстрашніших видовищ, яке ми бачили за життя. Щоб транспортувати найтяжчих пацієнтів, потрібні апарати ШВЛ, і я вдячний, що зараз ми отримуємо їх у межах роботи платформи UNITED24», - сказав директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

Читайте також: Маркарова закликає світовий бізнес допомагати Україні через платформу U24

У команді проєкту також анонсували, що перший цільовий збір у межах кампанії відбудеться 29 травня під час телемарафону Save Ukraine — #StopWar, звідки всі донати будуть надходити на рахунок НБУ, що закріплений за МОЗ. Планується, що на зібрані кошти будуть закуплені хірургічні рентген-апарати C-арки, які, зокрема, допомагають виявляти осколкові поранення.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Уряду доручено запровадити в межах United24 "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим послом United24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-