росія прагне зробити Україну своєю колонією, а непокірний народ знищити – Зеленський

росія прагне зробити Україну своєю колонією, а непокірний народ знищити – Зеленський

Відео
Укрінформ
Керівництво російської федерації прагне зробити Україну колонією рф, а непокірний український народ знищити.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу в індонезійському аналітичному центрі Foreign Policy Community of Indonesia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що російське вторгнення в Україну почалося в 2014 році , коли росія захопила український півострів Крим і розпочала війну на сході нашої країни.

«Вісім років ця війна залишалася локальною, поки в москві не ухвалили рішення піти в наступ проти нашої держави. У чому сенс цієї війни для росії? Вони говорять про це відкрито. російське керівництво вважає, що Україна має бути колонією росії. А українці… Якщо народ не хоче підкоритися, то його вирішено знищити», - підкреслив глава Української держави.

Одним із способів підкорення українського народу Зеленський назвав депортацію. За його словами, кількість депортованих українців до віддалених регіонів росії сягає сотень тисяч людей.

Читайте також: росіяни вивезли з України вже понад 238 тисяч дітей

Як повідомлялося, від початку повномасштабної російсько-української війни росія депортувала на свою територію понад один мільйон українців, із них більше 200 тисяч дітей.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст і селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-