росіяни вивезли з України вже понад 238 тисяч дітей

росіяни вивезли з України вже понад 238 тисяч дітей

Укрінформ
росія депортувала на свою територію вже понад 238 тисяч українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс омбудсмана Людмили Денісової повідомляє у Телеграмі.

“Станом на 26 травня країна-агресор продовжує вивозити українських громадян до росії та на тимчасово окуповану територію України. Сьогодні відомо, що кордон із рф перетнули вже 238 329 дітей”, – ідеться у повідомленні.

В Офісі омбудсмана заявили, що відповідно до статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, здійснювати примусове (індивідуальне чи масове) переселення або депортацію забороняється.

Читайте також: рф депортує дітей з метою знищення української нації – Україна в Радбезі ООН

Проте росія вдається до протиправних дій, нехтує правилами ведення війни. Враховуючи зазначене, актуальним залишається питання: що робити, коли дитину примусово перемістили на тимчасово окуповану територію або депортували.

Національне інформаційне бюро підготувало відповідний алгоритм дій. Якщо громадяни виявили переміщену/депортовану дитину, треба намагатися зібрати якнайбільше інформації про дитину та обставини таких подій та діяти за алгоритмом, який наведено в інфографіці.

Читайте також: Якщо близьку людину депортували на окуповану територію – алгоритм дій

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова інформувала, що станом на 21 травня росія депортувала на свою територію 1 377 925 українців, з них 232 480 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-