Українець Галушка на Іграх Нескорених піднявся за «золотом» з прапором Save Mariupol

Українець Галушка на Іграх Нескорених піднявся за «золотом» з прапором Save Mariupol

Фото
Укрінформ
Учасник української команди на міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених” (Invictus Games) Ігор Галушка піднявся на п‘єдестал за золотою медаллю з українським прапором з написом “Save Mariupol”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку української команди у Фейсбуці.

“Мої побратими зараз воюють у Маріуполі в оточенні, без достатньої кількості провізії та боєприпасів. Вони захищають українську землю там, і саме завдяки їхній мужності та силі я можу боротися тут! Вони дають мені силу!” - сказав про свою мотивацію Галушка.

Крім того, українець Віктор Легкодух здобув "срібло" у греблі на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії. “Маємо рекорд: з результатом у 807 метрів Вітя сьогодні перевершив свій власний кращий результат на 3 метри!” - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландській Гаазі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) українська збірна здобула вже чотири золота. Всього українці вибороли 12 медалей: золотих – 4, срібних – 3, бронзових – 5.

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-