Українська збірна Ігор Нескорених виборола чотири золота

Українська збірна Ігор Нескорених виборола чотири золота

Укрінформ
У нідерландському місті Гаага у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) українська збірна здобула вже чотири золота. Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, всього українці вибороли 12 медалей: золотих – 4, срібних – 3, бронзових – 5.

Бронзу у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем українській команді приніс Іван Лепеха. Андрій Бадарак виборов дві медалі - бронзову медаль у запливі на 50 м брасом та золоту у плаванні на 50 м на спині.

Варто зазначити, що вже у перший день золотою медаллю рахунок відкрив Родіон Сітдіков у штовханні ядра. З результатом 9,46 м він став кращим у своїй категорії.

Читайте також: Львів'янин Віктор Легкодух виборов другу медаль на «Іграх нескорених»

Ще дві медалі українці отримали у стрибках у довжину: Артем Лукашук з результатом 5,20 м став другим у своїй категорії, а Іван Герецун – стрибнув на 5.10 м і став третім.

Завершив результативний спортивний день Олексій Бобчинець, який у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,50.

Таким чином, перший день змагань приніс нашій збірній чотири медалі – золоту, срібну та дві бронзові. У другий день українська збірна виборола у командному змаганні зі стрільби з лука срібло: медалістами стали Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко. У штовханні ядра маємо три медалі, у своїх категоріях наші герої здобули: Віктор Легкодух із результатом 7,32 - золото, Рустам Росул із результатом 5,86 – срібло, Сергій Прядка із результатом – 8,33 золото.

Читайте також: Принц Гаррі назвав емоційною і неймовірною участь українців в «Іграх нескорених»

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі на Іграх Нескорених бронзову медаль у категорії новачків отримала Анна-Софія Пузанова - донька волонтерки-парамедика, члена української збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл, жорстоко катує і вбиває мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-