Перший заступник міністра молоді та спорту Симонов був у Токіо за квотою гостей - Гутцайт

Перший заступник міністра молоді та спорту Симонов був у Токіо за квотою гостей - Гутцайт

Укрінформ
Перший міністра молоді та спорту України Сергій Симонов перебував на Олімпійських іграх у Токіо за квотою гостей, яка не перетинається з квотою тренерів.

Про це сказав на пресконференції за підсумками виступів українських спортсменів на Олімпійських іграх у Токіо-2020 міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший заступник Симонов мешкав за селищем (Олімпійським. - Ред.). Він їздив лише на змагання. Ця акредитація не давала йому права спілкуватися зі спортсменами. Це така акредитація. Ніна Уманець (заступниця міністра спорту. - Ред.) відповідає за підготовку українських спортсменів, вона профільний заступник. Вона була у селищі поруч із командою і супроводжувала, була поруч із головними тренерами, зустрічала, працювала з ними”, - сказав Гутцайт.

За його словами, за квотою Міжнародного олімпійського комітету на 100% спортсменів припадає лише 50% на весь обслуговуючий персонал. “Я чую, що нібито від міністерства поїхали багато чиновників. То хочу зазначити, що від міністерства поїхали лише четверо людей. Причому, вони змінювалися. Двоє приїхали, побули там якийсь час, десять днів, наприклад, а потім поїхали додому і приїхали інші двоє", - додав він.

Гутцайт також зазначив, що на Олімпіаді є багато інших адміністративних функцій, які виконують члени делегації.

"15 людей були в делегації, які працювали, щоб спортсмени не мали жодних проблем під час підготовки та виступу на Олімпійських іграх. Це багато чи ні?" - додав він.

Міністр нагадав про те, що Олімпійська збірна здобула 19 медалей та посіла 16-те місце за загальною кількістю нагород серед 206-ти країн-учасниць. Кожен восьмий спортсмен української збірної здобув медаль. Цей результат значно перевершив підсумок попередньої Олімпіади у Ріо-20166 тоді 206 атлетів привезли 11 нагород. Ще 23 спортсмени посіли у Токіо 4-6-і місця у фінальних змаганнях.

Гутцайт упевнений в тому , що наступного разу на Олімпійських іграх українські спортсмени матимуть ще кращі результати.

На підготовку та участь наших атлетів у літніх Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх у 2021 році, а також підготовку до зимових Олімпійських, Паралімпійських ігор у державному бюджеті було передбачені 1,3 млрд грн.

Читайте також: Гутцайт обговорить із федераціями правила поведінки спортсменів щодо росіян на спільних змаганнях

Як повідомлялося, раніше стрибунка з жердиною Марина Кіліпко, яка посіла 5-те місце на Олімпіаді, заявила, могла б виступити успішніше, якби з нею поруч був особистий тренер, однак його не включили до списку делегації від України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-