Гутцайт обговорить із федераціями правила поведінки спортсменів щодо росіян на спільних змаганнях

Гутцайт обговорить із федераціями правила поведінки спортсменів щодо росіян на спільних змаганнях

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наступного тижня обговорить із представниками федерацій поведінку українських спортсменів на майбутніх змаганнях, враховуючи ситуацію із бронзовою призеркою Олімпійських ігор-2020 Ярославою Магучіх, яка фотографувалася зі спортсменкою із країни-агресора.

Про це міністр сказав на пресконференції за підсумками виступів українських спортсменів на Олімпійських іграх у Токіо-2020, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наступного тижня я збиру усіх президентів федерацій та головних тренерів. Розмовлятиму з ними. Ми будемо працювати на цю тему, як потрібно поводитися”, - сказав Гутцайт.

Водночас він зазначив, що «коли наші спортсмени перемагають, коли вони піднімать стяг нашої батьківщини, у них є адреналін”.

“Я бачив, як вона (Магучіх. – Ред.) раділа, як вона відчувала, що всі сили віддала цій медалі і цьому виступу. Кожен спортсмен, коли перемагає, починає вітати інших, усі вітають одне одного. І вона почала вітати інших спортсменів, які були поруч, і поруч була спортсменка з ОКР, із Російської Федерації. Тому така ситуація відбулася. На той час вона, напевно, не стримала емоцій, вона так раділа", - вважає міністр.

Гутцайт також закликав усіх підтримати Магучіх, аби не сталося так, що нині на неї ллється багато негативу, а потім вона захоче представляти якусь іншу країну.

Читайте також: Глава Мінспорту задоволений результатом збірної України на Олімпіаді в Токіо

Як повідомляв Укрінформ, українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх 7 серпня стала бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо. 19-річна легкоатлетка з Дніпра підкорила висоту 2,00 м.

Пізніше в мережі з'явилися фотографії, на яких Магучіх позує з російською атлеткою Марією Ласіцкене одразу після змагань. Ласіцкене позувала з прапором Олімпійського комітету Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-