Олімпіада-2020: корейський канал вибачився за стереотипну презентацію країн

Олімпіада-2020: корейський канал вибачився за стереотипну презентацію країн

Фото
Укрінформ
Південнокорейський мовник MBC вибачився за образливий вибір зображень і підписів для репрезентації країн на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Так, наприклад, телеканал використовував зображення піци для презентації Італії, Дракули - для Румунії, шматок лосося - для Норвегії, а також зображення Чорнобиля - для України.

Коли спортсмени Гаїті вийшли на стадіон, екранний підпис описував державу як країну «з нестабільною політичною ситуацією через вбивство президента», а коли вийшла сирійська команда, підпис свідчив: «Громадянська війна, яка триває вже 10 років».

У соціальних мережах почали надходити скарги на візуальні ефекти мовника, глядачі визнали їх «образливими» і «дурними».

Канал заявив, що хотів, щоб глядачам було простіше впізнати країни-учасниці, але їх вибір виявився «великою помилкою».

Читайте також: РосТБ не показало збірну України на відкритті Олімпіади

На пресконференції у понеділок генеральний директор каналу Пак Сон Чже вибачився, заявивши, що MBC «завдав шкоди олімпійським цінностям дружби, солідарності та гармонії».

Як зазначає видання, у MBC і раніше були проблеми через схожі порушення. Телеканал був оштрафований за використання схожих написів і зображень на церемонії відкриття Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні. Тоді він назвав Зімбабве «країною зі смертельною інфляцією».

Як повідомлялося, Олімпійські ігри - 2020, які через пандемію коронавірусу перенесли на один рік, стартували 23 липня і триватимуть до 8 серпня на 42-х аренах. Близько 11 тисяч спортсменів з більш ніж 205-ти країн змагатимуться в 33-х видах спорту і розіграють 339 комплектів нагород.

Фото: twitter.com/koryodynasty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-