На олімпіадах у Токіо та Пекіні замість гімну Росії гратимуть Чайковського

На олімпіадах у Токіо та Пекіні замість гімну Росії гратимуть Чайковського

Укрінформ
Фрагмент із Концерту для фортепіано з оркестром № 1 Петра Чайковського виконуватиметься замість російського гімну на Олімпійських іграх у Токіо і зимовій олімпіаді в Пекіні. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Олімпійський комітет Росіїз посиланням на рішення Міжнародного олімпійського комітету.

«Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомив ОКР про те, що запропонований російською стороною фрагмент з Концерту для фортепіано з оркестром №1 Петра Чайковського затверджено в якості музичного супроводу протокольних заходів за участю Команди Олімпійського комітету Росії на Іграх у Токіо та Пекіні», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що найближчим часом МОК направить відповідні листи в усі міжнародні спортивні федерації з літніх і зимових олімпійських видів спорту, в Міжнародний паралімпійський комітет і Оргкомітети Олімпійських ігор у Токіо та Пекіні.

Читайте також: Проти екскерівників ФІФА Блаттера і Вальке ввели нові санкції за порушення етики

Швейцарський суд підкреслив, що на церемоніях та інших офіційних заходах не можна включати і будь-який інший гімн, пов'язаний з історією країни - за цим критерієм не підходили "Патріотична пісня" Михайла Глінки, "Молитва російського народу" й "Інтернаціонал". Росія планувала замінити гімн на пісню "Катюша", але цю пропозицію також було відхилен судом. Він роз'яснив, що формулювання заборони "будь-який інший гімн, пов'язаний з Росією" поширюється на будь-яку пісню, яка асоціюється з країною.

Читайте також: Колишній президент IBU приховував допінг-проби росіян

Як відомо, російським командам рішенням Спортивного арбітражного суду в Лозанні на два роки заборонено виступати під своїм прапором і гімном на всіх міжнародних турнірах. Такий захід було вжито через численні порушення російськими спортсменами антидопінгових правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-