В Україні офіційно розпочалася вакцинація учасників Олімпіади у Токіо

В Україні офіційно розпочалася вакцинація учасників Олімпіади у Токіо

Укрінформ
Вакцинація учасників ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у Токіо-2020 офіційно розпочалася в Україні. 

15 квітня першими щеплення отримали спортсмени та тренери Федерації стрільби України, повідомив міністр молоді та спорту України, член виконкому НОК Вадим Гутцайт, передає Укрінформ. 

"Наше основне завдання - створити умови, щоб всі українські спортсмени, які їдуть представляти країну на міжнародній арені, були міцними та здоровими. Дійсно, у директивних документах МОК та під час консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов'язковою для участі Ігор. Однак ми повинні розуміти, що це, в першу чергу - безпека та повага до всіх оточуючих, аби захистити не лише учасників, але й сам японський народ", - наголосив міністр.

Спортсмени отримують щеплення китайською вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула в Україну та отримала всі лабораторні підтвердження.

Гутцайт повідомив, що Мінмолодьспорту отримало 1500 доз китайської вакцини CoronaVac, яка нещодавно прибула в Україну і має всі лабораторні підтвердження.

Читайте також: У Києві може пройти чемпіонат Європи з маунтенбайку

Вакцинацію вже пройшли олімпійський чемпіон Пекіна-2008 Олександр Петрів, срібний призер Ігор в Ріо-2016 Сергій Куліш і ще 14 спортсменів та їхніх тренерів, які братимуть участь у токійській Олімпіаді.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-