У Києві відбулися змагання з командних ігор «Cool Games» серед школярів

У Києві відбулися змагання з командних ігор «Cool Games» серед школярів

Фото
Укрінформ
У Києві відбулися змагання з командних ігор «Cool Games» серед школярів.

За результатами проведених змагань Міністерство освіти та науки розробить методичні рекомендації з проведення уроків фізкультури в школах, в які серед іншого будуть включені елементи командних ігор. Про це журналістам на відкритті фінальних змагань проекту «Cool Games» розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Змагання з командних ігор «Cool Games» серед школярів / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

«Для нас важливо урізноманітнити методи і ті ігри, які взагалі застосовуються на уроках фізкультури, тому що ми бачимо спадання інтересу дітей до уроків фізкультури. Крім того, діти зараз дуже багато сидять, проводять багато часу за комп'ютерами. І для нас важливо, яким чином кожну дитину, кожного учня мотивувати йти на урок фізкультури. І зараз за результатами проведення «Cool Games» мають бути розроблені методичні рекомендації для вчителів фізкультури, які можуть застосовувати в кожній звичайній школі, на звичайному уроці фізкультури. Елементи командних ігор, які є для сучасних дітей і цікавими, і в яких також розвивається, стимулюється їх фізична активність - це також є елементом нової української школи», - сказала Лілія Гриневич.

Читайте також: Klitschko Foundation і Shakhtar Social отримали гранти від УЄФА

Вона наголосила, що ці рекомендації розробляються за участю вчителів фізкультури, тренерів з усієї України, і будуть в подальшому надіслані до обласних інститутів підвищення кваліфікації. Також, за словами міністра, вони будуть доступними в інтернеті. Окрім цього вона зауважила, що введення нових форм уроків фізкультури в школах залежить в тому числі і від бажання самих педагогів. Наразі, за її словами, в багатьох школах  вчителі фізкультури вже починають впроваджувати нові методи в роботу.

«Не ми лише організовуємо роботу. Ми сьогодні маємо вже вчителів фізкультури, які розробляють нові форми уроків, в кожній області є вчителі, які вже це практикують», - сказала Гриневич.

«Cool Games» - всеукраїнський спортивно-масовий захід для учнів і учениць 9-17 років, який не потребує спеціальної підготовки, покликаний запровадити інноваційні підходи до проведення уроків з фізичної культури в школах, заохотити школярів займатися руховою активністю, залучити їх до систематичних занять фізкультурою та подальшої популяризації здорового способу життя.

Захід триває з 1 по 4 грудня. Участь в ньому беруть 550 дівчат і хлопців із 24 регіонів України та міста Києва, які змагаються в естафетах та рухливих командних іграх. Кожна команда складається з 22 учнів і учениць у трьох вікових категоріях 9-10 років, 11-13 та 14-17 років. 

Команда-переможець третього вікового дивізіону (14-17 років)  здобуде право участі в World ISF Educational Games (міста Афіни - Олімпія, Греція, 27 березня - 2 квітня 2019 року). А області-переможці отримають необхідний інвентар для проведення змагань у майбутньому.

Читайте також: У МОН заявили, що запровадження воєнного стану не впливає на роботу шкіл

Організаторами змагань "Cool Games" виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, громадська організація «Українська федерація учнівського спорту». 

Фото: osvitasport.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-