Рада планує заборонити здорожчання доставки періодики на Донбас

Рада планує заборонити здорожчання доставки періодики на Донбас

Укрінформ
ВР ухвалила за основу законопроект "Про мораторій на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей".

За ухвалення відповідного законопроекту 7291 за основу проголосували 228 народних депутатів при мінімально необхідній кількості у 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вкрай важливо зробити крок назустріч україномовним виданням і всій українській друкованій пресі і, звичайно, друкованій пресі Донбасу: дати українцям читати українське слово... Ми вирішили піти шляхом не квот, не заборон, а стимулювання. Ми говоримо про те, що ми простимулюємо перехід преси на українську мову, якщо її доставка коштуватиме дешевше. Всі закликали: робіть податкові пільги для україномовних. Ми це спробували зробити. І я вірю, що ми знайдемо для цього можливості", - зазначила під час обговорення законопроекту один із його авторів, голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Так, законопроект передбачає заборонити підняття тарифів на приймання передплати та доставки за передплатою друкованих засобів масової інформації, що видаються українською мовою, тимчасово на строк три роки з дати прийняття закону.

Читайте також: Гройсмана просять заборонити підвищення тарифів на доставку газет

При цьому тимчасово, на термін особливого періоду, встановлюється мораторій на підняття тарифів на приймання передплати та доставки за передплатою вітчизняних періодичних друкованих засобів масової інформації регіональної та місцевої сфери розповсюдження на підконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей.

Зі свого боку Голова ВР Андрій Парубій наголосив, що законопроект передбачає також і пільги для постачальників преси на підконтрольні Україні території Донбасу. Водночас, підкреслив він, цей проект спрямований на інформаційний захист громадян на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-