Гройсмана просять заборонити підвищення тарифів на доставку газет

Гройсмана просять заборонити підвищення тарифів на доставку газет

Укрінформ
Голова НСЖУ Сергій Томіленко звернувся з листом до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, де закликав запровадити мораторій на підвищення тарифів на прийом та доставку друкованих видань. 

З огляду на те, що більшість газет через істотне подорожчання паперу й поштових послуг опинилися в критичній ситуації – постали перед реальною загрозою закриття, НСЖУ пропонує зафіксувати поштові тарифи на рівні, встановленому з 1 липня 2018 року, повідомляє прес-служба НСЖУ.

«Нинішнє балансування преси на межі виживання обмежує інформаційну безпеку держави: на думку фахівців (редакторів, видавців), рішення ПАТ «Укрпошта» вчергове підвищити тарифи на доставку періодики (з 1 січня 2019 р.) матиме вкрай негативні наслідки. Як відомо, у 2014–2018 роках обсяги передплати преси в Україні зменшилися на 46%, отож і далі руйнувати ринок передплати неприпустимо в умовах, коли для значної частини населення, особливо сільського, місцева преса є  основним джерелом інформації. Практика попередніх років показала прямий зв'язок між збільшенням тарифів на доставку (а вони сягають уже 50% загальної вартості передплати для населення) і зменшенням читацької аудиторії друкованих ЗМІ», - йдеться в листі.

Читайте також: ГПУ закрила справу проти «Нової пошти»

Як зазначається, НСЖУ пропонує ввести мораторій на будь-які підвищення тарифів на доставку періодичних видань, допоки немає обрунтованої стратегії розвитку цієї послуги в Укрпошті, яка має прямий вплив на гарантування інформаційної безпеки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-