Томас Бах: Україна зняла заборону на виступи в Росії після консультації з МОК

Томас Бах: Україна зняла заборону на виступи в Росії після консультації з МОК

Укрінформ
Заборона на виступ українських спортсменів на території Росії була знята після консультації з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК).

Про це повідомив президент МОК Томас Бах.

"Український міністр спорту заборонив своїм спортсменам брати участь в змаганнях в Росії. Але після переговорів з МОК це рішення було змінено, а українці можуть брати участь в змаганнях у Росії. Ми вже отримали офіційне підтвердження від влади країни, що заборона більше не діє.

Виконком МОК обговорив питання бойкотів з політичних мотивів. Ми дотримуємося своєї позиції - нульова толерантність до подібних проявів. Спорт повинен об'єднувати і бути поза політикою. Бойкоти спрямовані проти наших цінностей", - цитує Баха tribuna.com.  

Читайте також: Україна зняла заборону на участь збірних у змаганнях на території Росії

Нагадаємо, у березні 2018 року міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав указ, який забороняв українським спортсменам брати участь в змаганнях на території Росії. Згідно з постановою від 11 квітня цю заборону було знято. Міністерство молоді та спорту України видало новий наказ, який регламентує участь українських спортсменів у змаганнях на території Росії.

Фото: Assembly.coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-