Після оновлення даних у Резерв+ статус «у розшуку» має зникнути - Лазуткін

Після оновлення даних у Резерв+ статус «у розшуку» має зникнути - Лазуткін

Укрінформ
У мобільному застосунку Резерв+ у деяких користувачів з’явився статус «у розшуку», проте після оновлення даних цей статус має зникнути.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо з’являється статус «У розшуку», то з’ясовують чому. Є правила військового обліку, і ці правила могли бути порушеними людиною, якщо вона колись давно отримала приписне, не з’являлася, змінила місце проживання. Але якщо людина оновлює свої дані, то вона виконує норму закону, і цей статус зникає», – розповів Лазуткін.

За його словами, у застосунку Резерв+ оновили дані вже понад 1 млн 200 тисяч українців, у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки – 69 тисяч чоловік.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Читайте також: Завдяки «Резерву+» з безпідставного «розшуку» зняли 710 тисяч громадян - Міноборони

У законі передбачено, зокрема, що мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років.

Під час проведення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред'явити його на вимогу представника ТЦК або поліцейського чи прикордонника.

Після публікації закону в усіх військовозобов'язаних є 60 днів, щоб уточнити свою актуальну адресу проживання, контактну інформацію та інші військово-облікові дані. Зробити це вони можуть у ТЦК, ЦНАПі або через електронний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-