У перші дні роботи «Резерв+» зазнав кількох кібератак - Міноборони

У перші дні роботи «Резерв+» зазнав кількох кібератак - Міноборони

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство оборони України було готове до того, що ворог намагатиметься зірвати роботу застосунку «Резерв+» та запустить DDоS-атаки.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Найбільше навантаження на систему, очікувано, відбулося у перші години запуску застосунку, адже цифровий сервіс - це завжди зручніше для людей», - зазначила Черногоренко.

За її словами, саме у перші години роботи «Резерв+» відбулася велика кількість одночасних запитів на авторизацію. «Водночас ми були готові до того, що ворог буде намагатися зірвати наші плани та запустить DDоS-атаки, тому розробили функціонал для захисту від цих спроб із закриттям певних каналів трафіку. Такі контрдії дещо сповільнили вхід для всіх, що викликало певні незручності. Зокрема, через це були труднощі з авторизацією через BankID. Однак це дало нам можливість впоратися з кількома потужними атаками у перші дні роботи застосунку в суботу та неділю», - додала заступниця міністра.

Читайте також: Перші дні роботи застосунку «Резервпоказали: українці не боягузи

Як повідомляв Укрінформ, електронний кабінет, в якому чоловіки призовного віку можуть оновити дані, запрацював 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-