Майже 90% громадян ЄС підтримують надання гуманітарної допомоги українцям

Майже 90% громадян ЄС підтримують надання гуманітарної допомоги українцям

Опитування
Укрінформ
В умовах російської агресії проти України абсолютна більшість громадян країн ЄС погоджуються, що постраждалим внаслідок війни потрібно надавати гуманітарну підтримку, а також слід приймати в країнах Євросоюзу українських біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Eurobarometer.

«З огляду на агресивну війну РФ проти України, майже дев’ять з десяти (87%) громадян погоджуються надавати гуманітарну підтримку людям, які постраждали внаслідок війни, і більше восьми з десяти (83%) погоджуються приймати таких людей усередині ​​ЄС», - йдеться у повідомленні.

72% громадян ЄС підтримують економічні санкції проти російського уряду, компаній та приватних осіб, а 70% згодні з наданням фінансової підтримки Україні.

Шість з десяти опитаних схвалюють надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС та фінансування Євросоюзом закупівлі і постачання військової техніки для України.

Серед останніх криз найбільший вплив на те, як громадяни ЄС дивляться в майбутнє, мало вторгнення РФ в Україну (42%). Далі йдуть пандемія та інші кризи у галузі охорони здоров'я (34%), економічна та фінансова криза (23%).

Читайте також: Настрої під час війни: кому українці довіряють найбільше

Війна в Україні розглядається в переліку з п'ятнадцяти питань як одна з двох найважливіших проблем, що стоять перед країнами ЄС.

В період між 3 та 28 квітня було опитано 26 399 осіб з 27 країн ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Євростату, статус тимчасового захисту у країнах ЄС станом на кінець березня мали 4,2 млн осіб, які залишили Україну через повномасштабне вторгнення російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-