У ГУР до Дня Героїв презентували проєкт «Видатні розвідники»

У ГУР до Дня Героїв презентували проєкт «Видатні розвідники»

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони з нагоди Дня Героїв презентували проєкт «Видатні розвідники», цикл відкрила історія Героя України Олександра Чуба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУР.

Проєкт передбачає видання й публікацію серії поліграфічних та аудіовізуальних матеріалів про воїнів-героїв, які захищали Україну в лавах воєнної розвідки. Відкрила цикл історія спецпризначенця ГУР МОУ молодшого лейтенанта Олександра Чуба.

«Сашко марив армією з самого дитинства. Він рано втратив матір, і я часто брав його до себе на службу. Якось він побачив, як збирається на навчання підрозділ спецпризначення ГУР МО України. Хлопці жартома взяли його до гурту - за три хвилини той просто сяяв: одягнутий у повне екіпірування спецпризначенця на борту бойової машини… Його очі палали - я усе зрозумів», - пригадав під час презентації батько спецпризначенця Сергій Чуб.

У 2016 році Олександр Чуб із позивним «Вікінг» воював із армією РФ на сході України в складі 8-го полку Сил спеціальних операцій.

«Після широкомасштабного вторгнення Росії «Вікінг» захищав Україну як спецпризначенець ГУР МО України - звільняв Київщину, першим ступив на скелястий ґрунт окупованого острова Зміїний, виконував складні бойові й спеціальні завдання на південному та східному фронтах», - зауважили в ГУР.

19 червня 2022 року під час чергового штурму вогневих позицій російських загарбників Олександр загинув у запеклому бою за свободу української нації.

Читайте також: Буданов нагородив розвідників на передовій у Харківській області

Молодший лейтенант Олександр Чуб нагороджений званням Герой України та орденом «Золота зірка».

Президент Володимир Зеленський вручив почесну нагороду батькові Героя - офіцеру Збройних сил України Сергієві Чубу.

Як повідомляв Укрінформ, у Святошинському районі Києва на фасаді будинку, де жив Герой України, розвідник Олександр Чуб, встановили меморіальну дошку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-