Заборона пов‘язаних з РФ релігійних організацій: Рада заперечує зволікання із показом законопроєкту

Заборона пов‘язаних з РФ релігійних організацій: Рада заперечує зволікання із показом законопроєкту

Укрінформ
Апарат Верховної Ради України заперечує повідомлення у низці ЗМІ, що нібито зволікає з оприлюдненням урядового проєкту закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (№ 8371).

Як передає Укрінформ, про це ідеться у заяві пресслужби Апарату ВР.

Як зазначаєтья в заяві, у ряді українських медіа зʼявилась інформація, що Апарат Верховної Ради нібито зволікає з оприлюдненням законопроєкту.

Відповідно до Регламенту ВР, законопроєкти до другого читання оприлюднюються на офіційному веб-сайті парламенту після того, як вони пройдуть юридичну експертизу.

Згідно з Регламентом ВР, кінцевий варіант порівняльної таблиці для розгляду парламентом у другому читанні готує його профільний комітет, після чого передає її Головному юридичному управлінню Апарату Верховної Ради, який і проводить таку експертизу.

Кінцевий варіант порівняльної таблиці до законопроєкту № 8371 обсягом 917 сторінок для проведення юридичної експертизи був наданий Головному юридичному управлінню Комітетом ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики 1 травня о 16:30.

Станом на 3 травня порівняльна таблиця до зазначеного законопроєкту опрацьовується у Головному юридичному управлінні, після чого вона буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Верховної Ради як законопроект, що підготовлений згідно з Регламентом ВР для розгляду парламентом у другому читанні.

Читайте також: РПЦ намагається сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні - ISW

В Апараті ВР закликають представників медіа при підготовці своїх матеріалів користуватись і розповсюджувати достовірну інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

5 березня 2024 року Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт у другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-