Медіасередовище має бути відповідальним перед суспільством - голова Нацради

Медіасередовище має бути відповідальним перед суспільством - голова Нацради

Укрінформ
Медіаспільнота має усвідомлювати відповідальність перед суспільством.

На цьому наголосила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк під час круглого столу в Укрінформі.

«Якщо інформація - бізнес, то під час війни він має бути відповідальним перед суспільством», - заявила Герасим'юк.

Голова Нацради зауважила, що зараз спостерігається тенденція до збільшення в інформаційному просторі кількості маніпулятивних матеріалів, напівправди, поширення фейків та дезінформації, протиставлених якісному інформуванню суспільства у воєнний час.

За словами Герасим'юк, Росія проводить інформкампанії, метою яких є «посилення зневіри українців у перемозі та наше роз'єднання».

Своєю чергою представник Ради національної безпеки і оборони Сергій Демедюк заявив, що «метою держави-агресора є психологічний вплив на військово-політичне керівництво країн-союзниць України».

На його переконання, «необхідно змінювати підходи до подачі інформації населенню, щоб повернути довіру до офіційних джерел інформації».

Речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов звернув увагу на інтенсифікацію за останній період часу російських інформаційних атак, ціллю яких були західна та українська авдиторія.

«Росія намагається посилити страх та зневіру серед українців, зокрема у темах мобілізації та легітимності політичної української влади», - зазначив він.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв звернув увагу на проблему анонімності джерел інформації. «Анонімність не має нічого спільного зі свободою слова, бо вона передбачає особисту відповідальність за те, що ти говориш», - наголосив депутат.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко зауважив, що російська дезінформаційна мережа активно використовує соцмережу TikTok як майданчик для просування своїх наративів.

Читайте також: Медіарегулятор залишається фінансово залежним від виконавчої влади - Потураєв

«Я переконаний у тому, що український контент має бути присутній у всіх соціальних мережах та нести правду користувачам», - заявив він.

Як повідомлялося, за час повномасштабної війни працівники Департаменту кіберполіції Нацполіції України припинили діяльність понад 15 осередків fake news.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-