УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (5 - 11 квітня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (5 - 11 квітня 2024 року)

Укрінформ
У період з 5 по 11 квітня серед актуальних тем - візит Президента України до Чернівців та його інтерв’ю німецькій пресі, закон про мобілізацію та знищення росіянами Трипільської ТЕС.

У другий тиждень квітня відбувся офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Чернівців. У рамках візиту він провів низку зустрічей. Зокрема, взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, презентації економічної платформи “Зроблено в Україні”, відвідав у госпіталі та нагородив українських воїнів, які лікуються після поранень, зустрівся зі студентами чернівецьких вишів.

Журналісти Укрінформу перебували серед акредитованих на ці події ЗМІ. Агенція оперативно та у повній мірі висвітлювала ці заходи. Серед контенту - інформаційні повідомлення, фото- та відеорепортажі, ексклюзивні коментарі знакових осіб.
Фото: BILD

Також Укрінформ опублікував інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського  “Канцлер Шольц боїться ядерних погроз Путіна” , яке він дав відомому німецькому журналісту Паулю Ронцгаймеру.  Бесіда відбулась неподалік Харкова, де Верховний головнокомандувач відвідав нові оборонні об’єкти. Матеріал був оприлюднений у таблоїді BILD та інших ЗМІ медіагрупи Axel Springer.

Особливою увагою у звітний період користувалася тема щодо прийняття закону про мобілізацію в Україні. Агенція всебічно висвітлювала це питання. Опубліковано низку інформаційних матеріалів, аналітичних матеріалів, коментарів експертів на цю тему.

У ніч проти 11 квітня Росія атакувала Україну «Шахедами», крилатими ракетами з літаків Ту-95МС, «Кинджалами» з МіГ-31К та керованими авіаракетами з Су-34. Трипільську ТЕС, що під Києвом, повністю зруйновано, компанія втратила 100% генерації. Наскільки це вплине на енергозабезпечення областей, які ця ТЕС живила, чи існує загроза блекауту журналісти Укрінформу розпитали у експертів з енергетики.

Серед важливих тем - виробництво власної зброї. Об’єми поки не вражають, але перспективи нашої оборонки вкрай обнадійливі. Журналісти дослідили, що змінилося за останній рік – з квітня 2023-го по квітень 2024-го - та якого прогресу досягла Україна у власному виробництві зброї.

Фото: T. Schneider/Shutterstock
Фото: T. Schneider/Shutterstock

Україна інтегрувалася в європейську енергосистему. Це допомогло уникнути відключень електроенергії, зумовлених істотними ушкодженнями через повномасштабну російську агресію. Укрінформ розповів про “бонуси” для української енергосистеми, яку вже 2 роки синхронізовано у європейську мережу ENTSO-E, що об'єднує 40 операторів у 36 країнах європейського континенту.

Тема відновлення України - одна з ключових. У Києві відбувся Recovery Construction Forum Ukraine, учасники якого озвучили основні принципи відбудови. Про нові акценти у цих процесах - у матеріалі журналістів Укрінформу

В Україні, за планом заходів з розмінування, цього року має бути обстежено та розміновано понад 5 тисяч квадратних кілометрів сільськогосподарських угідь. У деокупованій Снігурівській громаді на Миколаївщині презентували спільну роботу двох інноваційних комплексів для розмінування територій: безпілотну систему “MinesEye” та установку для механічного розмінування на базі трактора. Як інноваційні технології розмінування повертають аграріям поля у матеріалі “MinesEye” – дрон, який “бачить” крізь землю”.

Агенція системно розповідає про вплив російсько-української війни на екологію нашої країни. Ми стежимо, зокрема, за наслідками, які спричинив підрив російськими окупантами Каховської ГЕС - однієї з найбільших техногенних катастроф в історії не лише України, а й світу.  У липні 2023 року уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕС, розрахований на два роки. За попередніми підрахунками відбудова коштуватиме орієнтовно один мільярд євро, ще стільки ж грошей піде на інші супутні роботи. Яким бачать українські екологи майбутнє колишнього водосховища, чому вони б’ють на сполох і закликають владу не відновлювати Каховське водосховище у його попередньому вигляді - одному з матеріалів на сайті агенції.

7 квітня світ відзначав Міжнародний день пам'яті про геноцид тутсі в Руанді 1994 року. Для українців важливо знати з цієї історії. У геноцидних механізмах багато схожого. Журналісти Укрінформу розповідають про цей злочин та проводять паралелі з Україною. Також матеріал важливий для розуміння справжніх цілей кремля - геноцид українців для імперського самоствердження.

Telegram є беззаперечним лідером серед меседжерів - додатком користуються 88% українців. В умовах війни Telegram для українців став головним джерелом новин в інтернеті, помітно випередивши інформаційні сайти та інші соцмережі. Втім, експерти з інформаційної та кібербезпеки звертають увагу на небезпеку цього додатка. Журналісти агенції розбиралися, що не так із месенджером Telegram

У матеріалі у рубриці “Наш спадок” Укрінформ знайомить читачів з об’єктами нашої нематеріальної культурної спадщини Авдіївка на Донеччині перебувала під ворожими обстрілами з 2014 року. Перше поселення на території сучасного міста заснували ще в середині XVIII ст. Авдіївська каша - страва, що в 2022 році була внесена до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, а тепер визнана такою, що потребує особливої охорони.

У період з 5 по 11 квітня, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 785 новин, 34 публікацій, 8 інтерв’ю та 18 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 5 по 11 квітня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan).

ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Укрінформ продовжив публікувати матеріали до стратегічних наративів:

Серед ексклюзивних інтерв’ю з 5 по 11 квітня:

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період  —  близько 1,8 млн (попередні 7 днів - 1,7 млн), переглядів — понад 3,7 млн (попередні 7 днів - 3,4 млн), кількість взаємодій із сайтом — понад 9,1 млн (попередні 7 днів - 8,5 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 769 новин. Редакція оперативної інформації випустила 474 новин (з них 30 - ексклюзиви), економічна редакція - 170 новин (8 - ексклюзиви), регіональна - 438. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 887 (у середньому 127 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 248 новини, 5 публікацій, 9 відео та 124 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 523 744, охоплення — понад 7,9 млн. 

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 5 по 11 квітня зробили 80 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 514 фотографій. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 2,1 тис. Станом на 11 квітня їх - понад 872 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,5 млн (попередні 7 днів - 1,8 млн). Це, у середньому, - 350 тисяч щодоби (попереднього тижня - 250 тисяч щодоби).

Топ-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

Ось така вирва у Святошинському районі після обстрілу 21 березня – 331 тис

Росіяни є нацистами у всій своїй красі – 44 тис

 Із бойовою медикинею з Німеччини Діаною Вагнер прощаються у Києві – 42 тис 

Гостем “Станції Краматорськ”  стала бойова медикиня Олена Риж. У інтерв’ю йшлося про роботу медиків на передовій, професійну психологічну підтримку в армії та про життя та смерть на війні.

Текстова версія інтерв’ю

В ефірі “Лещенко запитує” - інтерв’ю з сучасною українською мисткинею Жанною Кадировою. У бесіді йшлося - про її твори військового часу, «переклад» воєнної ситуації на мову мистецтва, чи має воно існувати поза політикою, а також ставлення до "хороших рускіх" та можливість співпрацювати з ними. 

Текстова версія інтерв’ю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-