У Михайлівцях розпочалися урядові консультації між Україною та Словаччиною

У Михайлівцях розпочалися урядові консультації між Україною та Словаччиною

Фото, відео
Укрінформ
У словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер вранці розпочалися українсько-словацькі урядові консультації.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з місця події.

Делегацію України на зустрічі очолює Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прибуття делегацій відбувалося на тлі невеликої демонстрації на площі біля ратуші на підтримку України. Її учасники тримали прапори України, а також ЄС та Словаччини. На великому транспаранті демонстрантів містився напис словацькою мовою "Росіяни – геть з України". Вони освистували членів словацького уряду, які прибули на консультації, та викрикували "Ганьба!". Членів української делегації учасники акції зустрічали лозунгами "Слава Україні!" та "Слава Збройним силам України!".

Читайте також: Новообраний президент Словаччини може збалансувати Фіцо - експерт

Як повідомив Шмигаль у Телеграмі, міжурядові консультації Словаччини та України дадуть поштовх для міжрегіонального співробітництва та реалізації проєктів між містами й громадами обох держав.

«Розпочинаємо міжурядові консультації з урядом Словаччини. Високий рівень представництва з обох сторін дасть можливість міністрам наших країн встановити контакти й прагматично говорити про спільні інтереси, економіку, розвиток, відновлення України, про участь у проєктах логістики та про європейські фонди», - поінформував він.

Очільник уряду певен, що такі консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини.

Водночас він відзначив, що для Української держави також критично важлива підтримка євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України Володимира Зеленського з боку Словаччини.

Під час відкриття діалогу урядовець акцентував на постійних повітряних атаках Росії по енергетичній та цивільній інфраструктурі держави.

Шмигаль наголосив, що Україна цінує надану Словаччиною енергетичну й гуманітарну допомогу.

«Дякую прем’єр-міністру Роберту Фіцо й словацькому уряду за організацію цих консультацій та підтримку в багатьох сферах. Розраховуємо на подальший розвиток нашої прагматичної співпраці», - резюмував він.

У Михайлівцях розпочалися урядові консультації між Україною та Словаччиною / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Очікується, що урядові консультації між Словаччиною та Україною триватимуть близько 3-4 годин, після чого відбудуться заяви для ЗМІ Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув з візитом до Словаччини.

Уряд прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо з моменту приходу до влади в жовтні минулого року відзначається різкою критикою воєнної допомоги Україні з боку Заходу та прагненням відновити зв'язки з Росією як на культурному, так і на політичному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-