Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів

Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів.

Як передає Укрінформ про це Зеленський повідомляє у Фейсбуці.

"Поспілкувалися про нашу країну, її майбутнє, про те, яким буде мир для України. Щира розмова. Дякую кожному й кожній, хто був на зустрічі. Дякую за спілкування!", - наголосив Президент.

Відео: Офіційний канал Президента України

Як повідомляє пресслужба ОП, Зеленський поспілкувався з молоддю про нашу країну, її майбутнє та роботу над аналогом плану Маршалла для України. За його словами, в цьому плані основне питання – відновлення України: її енергетики, технологій, економіки. За попередніми розрахунками, ідеться про близько 700 млрд дол. США. Утім, ця сума не остаточна.

«Ми з вами не знаємо реальних сум, тому що ми не закінчили війну. Коли вона закінчиться, буде проаналізовано все. В принципі, партнери погоджуються, що відновлювати Україну будуть усі. Що суми такі, скажімо так, зрозумілі, і вони доступні. Будемо вірити й сподіватися на порядність партнерів – те, що вони говорять, що вони це акцептують, а не просто говорять», – сказав він.

Зеленський також упевнений у тому, що в найближчі роки Україна стане членом ЄС і НАТО.

Президент Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів / Фото: Офіс Президента

«НАТО – це для нас зовнішній захист і, безумовно, найкращі гарантії безпеки. Але також я переконаний у тому, що ми посилимо й наш внутрішній захист. Ми зміцнимо нашу безпеку на кордонах, у містах, у громадах. У майбутньому буде зовсім інший підхід і до безпеки, і до будівництва», – зазначив Президент України.

Читайте також: Зеленський узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях

Глава держави додав, що після закінчення війни в нашій країні також розвиватимуться різні напрями освіти: медична, психологічна, безпекова та будівельна. Україна потребуватиме таких фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у Чернівцях зустрівся з представниками Світового конгресу українців (СКУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-