Потрібно більше зусиль, щоб українська тематика залишалась у фокусі світової уваги - Зеленський

Потрібно більше зусиль, щоб українська тематика залишалась у фокусі світової уваги - Зеленський

Укрінформ
Україна активно готується до щорічного саміту української благодійної платформи «UNITED24», але потрібно значно більше зусиль, щоб українська тематика залишалась у фокусі світової уваги.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський заявив під час традиційного відеозвернення.

«Вже активно готуємо нашу міжнародну роботу на наступні тижні й місяці. Зокрема, плануємо щорічний саміт української благодійної платформи «UNITED24». Говорив із амбасадорами UNITED. Подякував їм за активність – і зараз, і в минулому році. Зараз усі бачать, що потрібно значно більше особистої енергії, значно більше зусиль, щоб українська тематика залишалась у фокусі світової уваги водночас з багатьма іншими проблемами й конфліктами. Рік – непростий. Рік виборів у різних країнах та в Євросоюзі. Конфлікти й нестабільність і надалі ширяться світом – і не без російських інвестицій у насильство», - наголосив Зеленський. 

Він подякував усім, хто залишається з Україною та допомагає, та відзначив, що головне – бути в єдності з усіма у світі, хто цінує життя, безпечне від терору.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент Володимир Зеленський обговорив підтримку України з амбасадорами фандрейзингової платформи UNITED24, зокрема із Френсісом Фукуямою, Річардом Бренсоном, Марком Геміллом, Тімоті Снайдером та іншими.

Читайте також: Новим амбасадором платформи United24 став британський актор Марк Стронг

Фандрейзингова платформа UNITED24 запрацювала 5 травня 2022 року за ініціативою Зеленського. Серед 24 амбасадорів проєкту – актори, режисери, підприємці, музиканти, науковці, спортсмени та навіть астронавт.

Завдяки їхній підтримці та зусиллям донорів зі 110 країн світу за цей час на підтримку України було акумульовано понад 625 млн дол. Ці кошти спрямували на закупівлю безпілотників різних типів, морських дронів, систем протидії дронам, обладнання для розмінування, інкубаторів для передчасно народжених дітей, автомобілів швидкої допомоги, а також на відбудову 26 мостів, багатоквартирних будинків, шкіл та облаштування укриттів для дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-