Зеленський обговорив підтримку України з амбасадорами United24

Зеленський обговорив підтримку України з амбасадорами United24

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив підтримку України з амбасадорами фандрейзингової платформи United24, зокрема із Френсісом Фукуямою, Річардом Бренсоном, Марком Геміллом, Тімоті Снайдером та іншими.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

«Поспілкувався з амбасадорами фандрейзингової платформи United24 Френсісом Фукуямою, Скоттом Келлі, Річардом Бренсоном, Мішею Коллінзом, Марком Геміллом, Лієвом Шрайбером, Кетрін Винник та Іванною Сахно, Тімоті Снайдером, Бредом Пейслі, а також Вейном Сермоном, Беном МакКі та Маком Рейнольдсом з гурту Imagine Dragons», - зазначив Зеленський.

Джерело: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського

Співрозмовники обговорили підтримку України у світі й те, що можна зробити, щоб фокус уваги залишався на допомозі в захисті від російського терору.

«Дякую за ваші донати, політику підтримки й ваші голоси, які чують у всьому світі. Це дуже важливо. Окрема подяка за те, що продовжуєте працювати над приверненням уваги США до боротьби українського народу за свободу та незалежність», - наголосив Зеленський.

Як повідомляє пресслужба Президента, Зеленський запросив амбасадорів United24 на саміт до річниці заснування платформи, який відбудеться в Києві. На саміті Україна прагне зібрати всіх амбасадорів і ключових партнерів.

«Це дуже важливо для нас. Ми зустрічалися минулого року, але цьогоріч це ще важливіше, і ви розумієте чому», - наголосив глава держави.

Зеленський подякував зіркам за підтримку України та українців, допомогу зі збором коштів у цей непростий час. Кожен із них відповідає за свій напрям: захист українського неба, розвідувальні дрони, розмінування, медичну допомогу, відбудову житлових будинків та освітніх закладів, облаштування шкільних укриттів.

«Я щасливий, що є частиною вашої команди. Дякую, що впродовж усього цього часу, усього цього шляху - шляху до перемоги - ми разом. Я дуже вдячний кожному з вас за ваші донати, політику підтримки й ваші голоси, які чують у всьому світі. Це дуже важливо», - підкреслив Зеленський й додав, що вдячний, зокрема, і засновнику World Central Kitchen Хосе Андресу.

Благодійник не зміг долучитися до зустрічі через трагедію, яка спіткала його команду. Зеленський висловив співчуття Хосе Андресу та працівникам його організації у зв’язку із загибеллю колег.

Як нагадали в Офісі Президента, фандрейзингова платформа United24 запрацювала 5 травня 2022 року за ініціативою Зеленського. Серед 24 амбасадорів проєкту - актори, режисери, підприємці, музиканти, науковці, спортсмени та навіть астронавт.

Читайте також: Зеленський оприлюднив результати роботи платформи United24 за 2023 рік

Завдяки їхній підтримці та зусиллям донорів зі 110 країн світу за цей час на підтримку України було акумульовано понад 625 млн дол. Ці кошти спрямували на закупівлю безпілотників різних типів, морських дронів, систем протидії дронам, обладнання для розмінування, інкубаторів для передчасно народжених дітей, автомобілів швидкої допомоги, а також на відбудову 26 мостів, багатоквартирних будинків, шкіл та облаштування укриттів для дітей.

Як повідомляв Укрінформ, від початку роботи платформи United24 зібрали майже 1,8 млрд гррн на потреби медицини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-