Переселенців з уразливих категорій не виселятимуть з тимчасового житла - рішення уряду

Переселенців з уразливих категорій не виселятимуть з тимчасового житла - рішення уряду

Укрінформ
Кабінет Міністрів урегулював питання щодо недопущення виселення вразливих категорій внутрішніх переселенців із житла для тимчасового проживання до кінця воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції та деокупації тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

Як зазначається, Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Рішення має на меті надати окремим категоріям ВПО додаткові гарантії щодо недопущення їх примусового виселення із житла для тимчасового проживання у період дії воєнного стану і протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Читайте також: В Україні можуть розширити коло переселенців, які отримують державну допомогу

Таким чином, на внутрішніх переселенців, які належать до вразливих категорій громадян, не буде поширюватись обмеження щодо терміну проживання.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 22 березня виділив понад 156 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Фото: Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-