Уряд виділив ще понад ₴156 мільйонів на компенсації за безоплатне розміщення переселенців

Уряд виділив ще понад ₴156 мільйонів на компенсації за безоплатне розміщення переселенців

Укрінформ
Кабінет міністрів виділив ще понад 156 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

"Документом передбачено виділення відповідним закладам із резервного фонду державного бюджету понад 156,6 мільйона гривень для покриття витрат на комунальні послуги за жовтень – грудень 2023 року. З них понад 23 мільйони гривень буде спрямовано на виплату компенсацій закладам державної форми власності, що належать до сфери управління МВС, Мінагрополітики, Міненерго, МОН, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У модульному містечку Львова переселенці плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

Більш ніж 129,1 мільйона гривень спрямують комунальним закладам, державним закладам освіти, які передані на фінансування з місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Надання цієї додаткової дотації із держбюджету місцевим бюджетам за затвердженим розподілом між обласними бюджетами здійснюватиме Мінреінтеграції.

Понад 4,4 мільйона гривень нададуть приватним закладам, окрім приватних закладів освіти.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській та Рівненській областях за кошти німецького благодійного фонду Humedica цього року облаштують житло для переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-