На Житомирщині та Рівненщині за кошти німецького донора облаштовують житло для ВПО

На Житомирщині та Рівненщині за кошти німецького донора облаштовують житло для ВПО

Фото
Укрінформ
У Житомирській та Рівненській областях за кошти німецького благодійного фонду Humedica цього року облаштують житло для переселенців.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла виконавча директорка неурядової організації «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

«Проєкт «Програма житла для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у місті Звягель Житомирської області та селі Мочулки Рівненської області» реалізується неурядовою громадською організацією «Сучасний формат» за підтримки німецького донора Humedica. На проєкт у Мочулках ми виділяємо субгрант. Щодо Звягеля, там облаштують 7 смарт-квартир, на які Humedica виділила 3,3 млн грн, а ще 2 млн грн – міська рада», - зазначила Соловйова.

Читайте також: В Україні планують створити мапу об’єктів, придатних для проживання переселенців

За її словами, у Звягелі соціальне житло для переселенців облаштують на базі колишнього приміщення шкірвендиспансера. У приміщенні вже перекрили дах, провели каналізацію, замінили електромережі і зараз там тривають внутрішні роботи.

У Мочулках натомість облаштовують прихисток для тимчасового проживання переселенців.

Обидва проєкти планують реалізувати цього року.

Читайте також: На Київщині реконструювали гуртожиток для розміщення переселенців

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві соціальної політики розробили новий інструмент підтримки ВПО – субсидію на оренду житла. Його запровадження очікується у червні.

Фото: неурядова організація "Сучасний формат"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-