На Київщині реконструювали гуртожиток для розміщення переселенців

На Київщині реконструювали гуртожиток для розміщення переселенців

Фото
Укрінформ
У селі Михайлівка-Рубежівка Київської області реконструювали старий гуртожиток для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«19 родин вимушених переселенців, які втратили своє житло через російську агресію, відсьогодні мають нові оселі. В селі Михайлівка-Рубежівка силами Ірпінської міськради, благодійного фонду «ЖИТЛО для ВПО» та польської компанії «Dom Development» реконструювали старий гуртожиток», – написав Кравченко.

На Київщині реконструювали старий гуртожиток для розміщення переселенців / Фото: facebook/Руслан Кравченко

Він зазначив, що рік тому це була занедбана двоповерхова будівля. Відновлювальні роботи стартували на початку червня і були проведені в максимально короткі терміни. Зокрема, облаштували каналізацію та підвели газ. Споруда пристосована для людей з обмеженими можливостями.

Читайте також: 70% переселенців планують жити там, куди переїхали

Квартири повністю відремонтовані, звукоізольовані, з кухонними меблями, окремими ванними кімнатами. Територію біля будівлі облаштують навесні.

«Занедбана будівля стала Центром соціалізації для ВПО. Тут облаштували сучасні смартквартири. Наразі в них мешкатимуть 53 особи. Зокрема, багатодітні сім’ї, соціальні працівники, лікарі, вчителі, працівники комунальних служб тощо», – зазначив начальник ОВА.

Як повідомлялося, на Київщині на сьогодні зареєстровано понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб. В області функціонують 32 місця тимчасового поселення ВПО, в тому числі 17 модульних містечок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-