В Україні спростили умови усиновлення та влаштування дітей у родини

В Україні спростили умови усиновлення та влаштування дітей у родини

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив зміни до нормативно-правової бази, які спрощують умови передачі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до нових родин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

Так, родині, яка перебуває в процесі усиновлення дитини, дозволили забирати дитину до винесення судом відповідного рішення. Тимчасове влаштування дитини до сім’ї потенційних усиновлювачів буде можливим після отримання позитивного висновку райдержадміністрації або місцевого виконавчого органу про доцільність усиновлення і відповідність інтересам дитини. Також збільшено термін дії довідки про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до 24 місяців.

Спрощено умови оформлення опіки/піклування для родини, в якій другий з подружжя перебуває на військовій службі. Таким родинам дозволено подавати довідку про стан здоров’я військового протягом 15 календарних днів після повернення.

Читайте також: Президент: Злочини щодо українських дітей - організована робота РФ

Крім того, уряд розширив перелік родин, до яких дитина може бути тимчасово влаштована, додавши прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу. Раніше йшлося тільки про сім’ї родичів, знайомих, патронатні родини, а також інституційні заклади.

Як повідомлялося, в Україні запроваджується нова тимчасова допомога «Дитина не одна» на дітей, які залишилися без батьківського піклування, у розмірі 2,5-3,5 прожиткового мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-