У парламенті Австрії відкрилася виставка світлин руйнівних наслідків війни РФ проти України

У парламенті Австрії відкрилася виставка світлин руйнівних наслідків війни РФ проти України

Фото
Укрінформ
В історичній будівлі Австрійського парламенту у вівторок відкрилася присвячена Дунайському регіону виставка, в українській частині якої представлено фотографії руйнівних та вбивчих наслідків російської війни.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, виставка відкрилася у рамках Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону, яка проходить у вівторок у будівлі законодавчого органу Австрії.

"На жаль, на українській частині розгорнутої в Австрійському парламенті виставки, присвяченої Дунайському регіону, ви не побачите чарівні дунайські пейзажі, вільних птахів, щасливих людей. Але ви побачите зруйновані храми, згарища на місцях будівель, спалене зерно, біль і сльози українців, які страждають від принесеної на нашу землю війни", - прокоментував виставку Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час свого виступу на конференції.

У парламенті Австрії відкрилася виставка з фотографіями руйнівних наслідків війни РФ проти України / Фото: Василь Короткий

Відкриття експозиції відбулося за участі голів парламентів країн-учасниць Стратегії ЄС для Дунайського регіону. В оглядовій виставці, яка триватиме до 30 березня, виставлено експонати з Болгарії, Німеччини, Молдова, Чорногорії, Австрії, Сербії, Словаччини, Словенії, Чехії, Угорщини та України. Головним чином на ній представлено предмети та уявлення про історію та суспільство окремих країн регіону. В українській частині – лише фотографії з наслідками російської агресивної війни проти України з метою нагадування про екзистенційну боротьбу, яку зараз веде український народ проти російського агресора.

Читайте також: У Лондоні відкрили виставку, присвячену українським біженцям

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у парламенті Австрії проходить Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону за участі Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-