Зеленський у другі роковини удару по драмтеатру Маріуполя: Кожен вбивця має відповідати за скоєне

Зеленський у другі роковини удару по драмтеатру Маріуполя: Кожен вбивця має відповідати за скоєне

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у другі роковини авіаудару російських загарбників по драмтеатру в Маріуполі наголосив, що кожен російський вбивця повинен відповідати за скоєне.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Маріуполь. Драмтеатр. Напис "Діти". Два роки минуло... Світ має памʼятати все, що зробила Росія проти України й українців, і кожен російський вбивця повинен відповідати за скоєне. Ми забезпечимо таку їхню відповідальність", - підкреслив Президент.

"Світла пам’ять усім, чиє життя забрав російський терор", - зазначив Зеленський.

Читайте також: СКУ закликав долучитися до акції до роковин трагедії Маріупольського драмтеатру

***

«Рівно два роки тому хтось надав злочинний наказ скинути багатотонні авіабомби на прихисток мирних громадян, і хтось виконав його, забравши невід'ємне право на життя у сотень людей. Театр був центром розподілу їжі, води й визначеним пунктом збору для майбутньої евакуації. Там цивільні українці переховувались від постійних обстрілів та чекали на евакуацію. Жінки, діти, літні люди, евакуйовані із пологового будинку вагітні та породіллі з немовлятами: всі вони загинули під уламками. Тепер саму будівлю знищили вщент, аби приховати сліди злочину. Можна зруйнувати стіни, але неможливо зруйнувати пам’ять. Ми пам’ятаємо! За кожен воєнний злочин буде суворе покарання», - наголосив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі.

***

Міністерство закордонних справ своєю чергою закликає світ не мовчати про жахи, які сьогодні Росія чинить в Україні.

Два роки минуло з того дня, як Росія вбила невинних людей, скинувши авіабомбу на драмтеатр в Маріуполі. Серед загиблих, зокрема діти. Точну кількість загиблих досі неможливо встановити, підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

«Будь-яку будівлю, будь-які стіни чи стелі можна відбудувати. Та людські життя вже ніколи не повернути. Діти вже ніколи не зможуть обійняти батьків. Дідусі та бабусі ніколи не зможуть відвідати онуків. Ненароджені діти ніколи не з'являться на світ», - ідеться на сторінці МЗС України у Фейсбуці.

Як наголосили у Міністерстві закордонних справ України, Росія - держава-терорист, якій ніколи не вдасться уникнути покарання.

***

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко подякував усім, хто згадав про трагедію Маріупольського драматичного театру, де росіяни вбили кілька сотень людей.

Його слова наводить міська рада Маріуполя в Телеграмі.

«Драмтеатр - трагедія, яка у серці кожного маріупольця. 16 березня - ця дата кривавими літерами викарбувалась в історії нашого міста та всієї України. Сотні загиблих, тисячі невинних душ, які стали жертвами російського терору», - сказав Бойченко.

За його словами, розбомблений Маріупольський драмтеатр - це обличчя російської агресії, символ руйнівної та жорстокої війни проти мирних людей. Окупанти цілеспрямовано вбивали, їх ніщо не зупиняло - навіть напис «ДІТИ».

Як повідомляв Укрінформ, драматичний театр Маріуполя, який люди використовували як укриття, 16 березня 2022 року розбомбила російська авіація. Тоді загинули, за різними оцінками, від 300 до 600 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-