НАЗК склало протокол на ексзаступника голови Нацполіції Тишлека

НАЗК склало протокол на ексзаступника голови Нацполіції Тишлека

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративні правопорушення стосовно колишнього заступника голови Національної поліції, який фігурував у журналістському розслідуванні видання Bihus.Info.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАЗК.

За даними агентства, експосадовець отримував від знайомих подарунки у вигляді оренди житла за цінами, нижчими від мінімальної ринкової вартості.

Вказані факти НАЗК виявило в результаті перевірки відомостей, оприлюднених у розслідуванні Bihus.Info.

Зокрема, встановлено, що колишній заступник голови Нацполіції користувався квартирою площею понад 140 квадратних метрів, розташованою на Печерську в Києві.

Орендодавець здавав йому житло за ціною, нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди в столиці, однак і цих коштів експосадовець сплачувати не мусив - користувався квартирою безоплатно.

«Загалом впродовж усього терміну користування квартирою він отримав від орендодавця подарунок (зберігав власні кошти) за несплату мінімальної ринкової вартості оренди квартири на суму 617 тис. грн, чим порушив обмеження, передбачені законодавством», - зазначили в НАЗК.

Також виявилося, що експосадовець отримував від знайомої подарунок у вигляді оренди житлового будинку площею понад 320 квадратних метрів на території Київської області.

Порушуючи абзац 1 ч. 2 ст. 23 Закону, він щомісяця приймав подарунки від орендодавця - проживав у житловому будинку безоплатно, тоді як мінімальна ринкова оренда такого житла становить 75 тисяч гривень на місяць.

Читайте також: НАЗК підключило до Порталу повідомлень викривачів уже 192 організації

Загалом ексзаступник не доплатив за оренду будинку 225 тисяч гривень, чим також порушив визначені законодавством обмеження.

Експосадовцеві інкримінується порушення обмежень, передбачених ч. 1 ст. 23 Закону щодо подарунка, отриманого у вигляді оренди (користування) квартирою та житловим будинком за ціною, нижчою від мінімальної ринкової вартості.

На виклик НАЗК для надання пояснень й одержання примірника протоколу фігурант не з’явився.

Як повідомлялося, у жовтні видання Bihus.Info оприлюднило розслідування стосовно чинного на той час заступника керівника Нацполіції Дмитра Тишлека. За даними журналістів, правоохоронець орендував житло у громадян Росії та людей, пов’язаних із російськими кримінальними авторитетами.

Серед іншого, виявилося, що дружина Тишлека має паспорт країни-агресора, а теща є власницею квартири в одному з найдорожчих житлових комплексів Києва й одночасно підтримує російську збройну агресію проти України.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження. Також було призначене службове розслідування. Самого Тишлека тимчасово відсторонили від виконання службових обов’язків.

У грудні в Міністерстві внутрішніх справ поінформували, що комісія, яка проводила службове розслідування, не встановила «фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека Д. П. з будь-якими кримінальними авторитетами, в тому числі згадуваними в журналістському розслідуванні».

Пізніше стало відомо, що Тишлек подав у відставку.

Фото: Дмитро Тишлек / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-