Сирський подякував добровольцям за захист України

Сирський подякував добровольцям за захист України

Відео
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував добровольцям за захист держави.

Про це він написав у Телеграмі з нагоди Дня українського добровольця, передає Укрінформ.

Як наголосив Сирський, плануючи напад на Україну, «росіяни холоднокровно прорахували всі наші сили і засоби для оборони». «Вони чітко бачили свою перевагу, але не врахували одного - духу і волі українських добровольців, які піднялися на захист України», - додав він.

Рівно 10 років тому, 14 березня вранці просто з Майдану Незалежності у Києві сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці Київської області. Вони стали бійцями першого добровольчого батальйону Національної гвардії України, нагадав головнокомандувач ЗСУ.

«За кілька днів добровольчі батальйони вже організовувались у багатьох містах України. Вчорашні вчителі, лікарі, студенти, підприємці, спортсмени, айтівці зробили свій вибір - боронити незалежність України», - зазначив він.

Джерело: офіційний канал головнокомандувача ЗСУ

«Я памʼятаю обличчя в добробатах в зоні Антитерористичної операції на сході України, памʼятаю цю відвагу і шалену мотивацію. Це бійці, про яких мріє кожен командир, кожен воєначальник. У всьому світі. Так само я ніколи не забуду довжелезні черги до територіальних центрів комплектації у Києві в лютому 2022 року», - підкреслив Сирський.

Наплив, заявив він, був таким, що всіх охочих не встигали мобілізовувати. «Командуючи обороною столиці, я дав наказ мобілізовувати усіх добровольців безпосередньо через бригади та батальйони, на базі сил територіальної оборони, бо розумів, що добровольці прийшли захищати свої родини, свої рідні вулиці та міста, свою країну», - зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Як підкреслив Сирський, дивлячись на ті черги, він остаточно зрозумів, що росіянам не вдасться пройти парадом у Києві, ні за три дні, ні за три місяці, ніколи.

«Вони прорахувались знову, затягнувши себе і весь світ у страшну війну, яка неодмінно завершиться поразкою агресора, поразкою Росії», - висловив переконання Сирський.

Він подякував усім добровольцям і запевнив, що «ми не пробачимо ворогу жодну смерть».

Також головнокомандувач висловив вдячність усім майбутнім добровольцям, хто прийде до війська завтра, післязавтра, за місяць.

Читайте також: Сирський ухвалив рішення посилити підрозділи, які воюють на сході

«Дякую, що дивитесь вакансії у війську, що шукаєте для себе посаду, що переймаєтесь тим, як долучитись до оборони України. Ми зробимо все, щоб для кожного і кожної з вас знайшлось місце відповідне до ваших навичок, умінь і можливостей», - запевнив Сирський.

«Памʼятаймо, що Україна існує доти, доки є кому її захищати», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 14 березня відзначають День українського добровольця.

Цей день започаткований 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-