Об 11:00 - презентація стратегії звільнення цивільних із полону РФ

Об 11:00 - презентація стратегії звільнення цивільних із полону РФ

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
14 березня об 11:00 - презентація Стратегії звільнення цивільних в'язнів і пошуку безвісти зниклих внаслідок російської агресії.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ, Центр громадянських свобод.

Спікери: Олександра Матвійчук - голова Центру громадянських свобод; Михайло Савва - доктор політичних наук, член експертної ради Центру громадянських свобод; Вікторія Петрук - представниця Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

До участі запрошені: представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Офісу Генерального прокурора,  МЗС України, Моніторингової місії ООН в Україні,  Міжнародного Комітету Червоного Хреста,   іноземних посольств, родичі та близькі зниклих безвісти.

Чому це важливо?

Російська Федерація незаконно утримує понад 7000 цивільних на окупованих територіях та на території РФ.

Деяких затримали за «опір спеціальній військовій операції», але жодних звинувачень не висунули. Тим, кому висунули обвинувачення, надається доступ до адвоката, але до тих, кому обвинувачення не висунули, навіть адвокат не має доступу. З багатьма цивільними жорстоко поводяться, їх катують. Місця їхнього утримання приховують.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України лише 160 цивільних звільнили під час обмінів полоненими (дані станом на 4 січня 2024 року)

Темпи звільнення є вкрай повільними й свідчать про необхідність втілення системної стратегії, спрямованої на звільнення всіх цивільних, незаконно утримуваних РФ, без обмінів або умов.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-