Законопроєкт про протидію домашньому насильству пройшов комітет ВР

Законопроєкт про протидію домашньому насильству пройшов комітет ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт щодо удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (№10249).

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу урядовий проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (№ 10249 від 10.11.2023)», - зазначив Мельничук.

Він поінформував, що законопроєктом пропонуються зміни, зокрема, спрямовані на встановлення неможливості застосування заходів щодо примирення, якщо одна зі сторін подружжя вчиняла/вчиняє домашнє насильство, а також проведення медіації у випадках домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Мельничук наголосив, що реалізація акта сприятиме імплементації Стамбульської конвенції в національне законодавство щодо захисту осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Читайте також: В Україні спеціалізовану допомогу торік отримали 90 тисяч жертв домашнього насильства

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 червня 2022 року ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) — міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписання 11 травня 2011 у Стамбулі (Туреччина). Метою конвенції є запобігання насильству, захист постраждалих і запобігання безкарності злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-