Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

Укрінформ
Верховна Рада у понеділок, 20 червня, ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію).

Про це повідомив заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Парламент підтримав ратифікацію (законопроєкту) №0157 Стамбульської конвенції (про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству)", - написав політик.

За словами парламентарія, ухвалення закону підтримали 259 депутатів, проти - 8.

Читайте також: ТОП-6 міфів про Стамбульську конвенцію

Проєкт закону "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами" (Стамбульської конвенції) ініційований Президентом Володимиром Зеленським.

Документ розроблено на виконання заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з метою запобігання насильству стосовно жінок, домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: У МЗС нагадали, що росія ще з Другої світової використовує сексуальне насильство як воєнну тактику

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) — міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписання 11 травня 2011 у Стамбулі (Туреччина). Метою конвенції є запобігання насильству, захист постраждалих і запобігання безкарністі злочинців.

Україна підписала Стамбульську конвенцію 7 листопада 2011 року, але не ратифікувала її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-