У МЗС нагадали, що росія ще з Другої світової використовує сексуальне насильство як воєнну тактику

У МЗС нагадали, що росія ще з Другої світової використовує сексуальне насильство як воєнну тактику

Укрінформ
російські війська з кричущою жорстокістю і відчуттям безкарності не вперше використовують сексуальне насильство як тактику ведення бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство закордонних справ України повідомляє у Фейсбуці.

У МЗС нагадали, що сьогодні, 19 червня, - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту.

«У війні росії проти України факти застосування сексуального насильства мали місце з 2014 року. Але після повномасштабного вторгнення рф війська агресора застосовують сексуальне насилля саме як метод ведення війни в небачених раніше масштабах - зокрема, для залякування, помсти чи «покарання» цивільного населення на окупованих територіях. Сексуальне насилля застосовується до жінок, чоловіків та дітей», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Правоохоронці встановили трьох російських військових-гвалтівників

З найбільш кричущих серед зафіксованих злочинів зґвалтування немовлят, групове зґвалтування хлопчиків-близнюків дворічного віку, внаслідок якого діти померли, зґвалтування дітей на очах у батьків та навпаки.

Ілюстрація - малюнок, яким бачить світ 11-річний хлопчик після зґвалтування російськими солдатами на очах у матері
Ілюстрація - малюнок, яким бачить світ 11-річний хлопчик після зґвалтування російськими солдатами на очах у матері

Зафіксовані вагітності неповнолітніх, яких зґвалтували російські військові.

Також зафіксовані факти, коли російські загарбники прямо заявляли, що ґвалтують жінок задля того, щоб завдати їм психологічної травми, яка викличе небажання жити статевим життям у майбутньому та народжувати дітей.

Наявні акти зґвалтування чоловіків, а також людей пенсійного віку.

Крім того, зафіксовані факти, коли російські військові схиляли до примусового сексу жінок, погрожуючи смертельною розправою над ними чи їхніми близькими.

Читайте також: Сексуальні злочини військових рф є геноцидом українського народу

«Це не вперше, коли війська, керовані Москвою, масштабно, з кричущою жорстокістю і відчуттям безкарності використовують сексуальне насильство як тактику ведення бойових дій. Найбільш яскравий приклад з минулого - завершальний етап німецько-радянської війни 1941-1945 років, коли радянські війська увійшли до Німеччини», - зазначили у МЗС.

За твердженням британського історика та автора дослідження «Падіння Берліну. 1945» Ентоні Біворі, лише в Берліні було зґвалтовано близько 130 тисяч жінок та дівчаток, багато з яких неодноразово. Також за даними історика, близько 10 тисяч жертв зґвалтувань загинули внаслідок отриманих травм.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова прогнозує значне збільшення кількості справ про зґвалтування українців російськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-