Сексуальні злочини військових рф є геноцидом українського народу

Сексуальні злочини військових рф є геноцидом українського народу

Доповідь
Укрінформ
Скоювані російськими військовими в Україні згвалтування та сексуальне насильство є геноцидом.

Про це ідеться у міжнародній юридичній доповіді "Незалежний правовий аналіз порушення російською федерацією Конвенції про геноцид в Україні та обов'язку запобігти", стислий виклад якої опублікував Укрінформ.

Як зазначається у дослідженні, масштаби повідомлень про сексуальне насильство та згвалтування на тимчасово захоплених територіях свідчать про повсюдність та систематичність дій російських військ, включно із груповими згвалтуваннями, згвалтуваннями батьків у присутності дітей і навпаки, та сексуальне рабство.

Згвалтування та сексуальне насильство можуть бути численними актами геноциду, включаючи заходи із запобігання народженню, і спричиняти добре вивчену довгострокову фізичну та біологічну шкоду, підкреслюють експерти.

Масштаби сексуального насильства в цій війні в Україні стануть відомі тільки з часом, хоча, ймовірно, ніколи не будуть з’ясовані цілком, додають автори дослідження.

Як повідомляв Укрінформ, звіт "Незалежний правовий аналіз порушення російською федерацією Конвенції про геноцид в Україні та обов'язку запобігти" є першим, у якому розглядається одне з найбільш спірних і значущих питань російського вторгнення в Україну: чи має ця війна характеристики геноциду.

Дослідження є проєктом Інституту New lines і Центру Рауля Валленберга, які об’єднали три групи експертів: вчених-правознавців й експертів з питання геноциду; дослідників, які опрацьовували інформацію з відкритих джерел; лінгвістів, які скористалися широким переліком першоджерел, що вже є доступними – перехоплені повідомлення і свідчення.

Читайте також: Сексуальні злочини росіян: на Київщині виявили 13 потерпілих

Експерти дійшли висновку, що росія як держава несе відповідальність за порушення Статті II та Статті III (c) Конвенції про геноцид, якої вона зобов’язана дотримуватись.

Українська національна група визнається на національному і міжнародному рівнях, а також росією в офіційних міждержавних відносинах. Отже, українці є захищеними Конвенцією про геноцид.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-