Правоохоронці встановили трьох російських військових-гвалтівників

Правоохоронці встановили трьох російських військових-гвалтівників

Укрінформ
Правоохоронці встановили трьох російських військових, причетних до згвалтувань.

Про це зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова.

“Ми продовжуємо розкривати жахливі злочини сексуального насильства, у тому числі щодо неповнолітніх. Такі злочини задокументовані по всій Україні - в зоні бойових дій та в тих регіонах, які були або перебувають під окупацією. Ми встановили вже трьох російських військових, які підозрюються у вчиненні цих злочинів, і перша справа пішла до суду”, - написала вона.

Читайте також: Випадки сексуального насильства в Україні не можуть бути амністовані – доповідь у Радбезі ООН

За словами генпрокурора, росіяни використовують військову тактику залякування, поширюючи страх і терор, а сексуальне насильство стало одним із методів ведення війни.

“Але незважаючи на те, що росія робить українських жінок мішенню і використовує сексуальне насильство як тактику війни, наші жінки стали невід’ємною частиною опору і гордо захищають свою Батьківщину в будь-який спосіб”, - додала Венедіктова.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія. У звільнених від російської окупації регіонах виявлено сотні випадків убивств, які супроводжувалися тортурами. Російські військові ґвалтують дітей, жінок, чоловіків та людей похилого віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-