У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки

У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки

Фото
Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики відбулась нарада щодо виконання Стратегії інформаційної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Наразі оперативне донесення суспільно-важливої інформації до людей, особливо на деокупованих територіях, а також інформування зовнішньої аудиторії про дії країни-агресора прямо впливає на рівень підтримки України, у тому числі зброєю. Ми сьогодні маємо брати до уваги всі загрози національній інформаційній безпеці та постійно шукати способи їх подолання», – сказав заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченко.

У МКІП зазначають, що російська пропаганда продовжує витрачати значні ресурси для цілеспрямованого створення фейкових новин, історій, вебресурсів, пропагандистських акаунтів у соціальних мережах і насичувати ними Інтернет. Серед викликів також Telegram канали, які зазвичай анонімні й не несуть відповідальності за свої публікації.

Читайте також: Українцям треба навчитися розрізняти опонентів і ворогів - релігієзнавець

Також дезінформація і масове поширення пропаганди генеруються за допомогою технологій штучного інтелекту.

Учасники наради обговорили стан протидії дезінформації та інформаційним операціям, насамперед держави-агресора, а також інформаційну реінтеграцію громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Йшлося також про вибудовування ефективної системи стратегічних комунікацій.

Читайте також: У МКІП наполягають на продовженні санкцій проти Росії та Білорусі в інформаційній сфері

Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв розроблене Міністерством культури та інформаційної політики розпорядження “Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року”.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-