Дробович: Росіяни здійснюють щодо українців асимілятивний геноцид

Дробович: Росіяни здійснюють щодо українців асимілятивний геноцид

Укрінформ
Росія здійснює на території України асимілятивний геноцид. Це підтверджують дві ознаки, описані в Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Про це під час міжнародної конференції «Війна і моральний кейс для майбутнього: культивування візії, суспільної культури та етичної інфраструктури для України й Європи» у Львові сказав голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є всі ознаки і підстави, щоб стверджувати, що проти України здійснюється асимілятивний геноцид. Якщо уважно прочитати Конвенцію про геноцид, там є п’ять ключових ознак і цільові групи, що знищуються. Три з кваліфікуючих ознак геноциду говорять про екстермінальний геноцид. Найбільш відомий приклад – це знищення євреїв та ромів під час Другої світової війни і має назву «Голокост». Але дві з кваліфікуючих ознак: насильницьке переміщення дітей з одної групи в іншу і катування та тортури, які завдають спільноті, поки вона не перестане існувати – це прояви асимілятивного геноциду», – сказав Дробович.

Читайте також: Українцям треба навчитися розрізняти опонентів і ворогів - релігієзнавець

За його словами, РФ не дає вибору на існування українцям як спільноті. Вони пропонують три варіанти: стати росіянами та отримати паспорт, виїхати або залишитися і бути знищеними фізично.

«Ось це і є формула асимілятивного геноциду. Вони змушують прийняти їхні моральні практики та стати частиною їхньої тоталітарної системи. І, на жаль, частина наших українців змушені це робити», – додав Дробович.

У Львові 8 березня проходить міжнародна конференція «Війна і моральний кейс для майбутнього: культивування візії, суспільної культури та етичної інфраструктури для України й Європи». Конференція щодо цілісного людського розвитку – це щорічна подія, яку у 2019 році започаткували Міжнародний інститут етики і проблем сучасності, Факультет суспільних наук Українського католицького університету та Аналітичний центр УКУ. Основною метою конференцій є залучення різних галузей знань до плідного міждисциплінарного діалогу з актуальних суспільних питань і з особливим наголосом на інтегральному людському розвитку.

Читайте також: Росія примусово «паспортизувала» понад 4 мільйони українців на окупованих територіях

Як повідомляв Укрінформ, харківська правозахисна група підготувала подання до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду щодо необхідності перекваліфікації відкритого провадження щодо депортації українських дітей зі статті «Воєнні злочини» на статтю «Геноцид».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-